Calcpad - Çevrimiçi çalışma sayfaları geliştirin, paylaşın ve çalıştırın

  • Hakkında

    Calcpad, matematiksel hesaplamalar ve mühendislik hesapları için geliştirilmiş profesyonel bir yazılımdır. Hem bulut tabanlı hem de masaüstü sürümleri mevcut olan yazılım, kullanıcıların kendi hesap çalışma sayfalarını oluşturmalarına veya çevrimiçi kütüphaneden hazır olanları kullanmalarına olanak tanımaktadır.

    Programlama

    Calcpad, öğrenmesi hızlı ve kolay olan basit bir programlama dili kullanır. Özel bir programlama becerisi gerektirmemesi nedeniyle tüm mühendisler için kullanması kolaydır. Kendi değişkenlerinizi ve fonksiyonlarınızı tanımlayabilir, denklemlere ölçü birimlerini dahil edebilir ve gelişmiş problemleri çözmek için sayısal yöntemler kullanabilirsiniz. Çevrimiçi dokümantasyona ulaşmak için buraya, hızlı dil referans rehberine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

    Raporlama

    Sonuçlar profesyonel görünümlü HTML raporları olarak derlenir. Kaynak kodunuzdan otomatik olarak oluşturulan raporlar, kaligrafik olarak biçimlendirilmiş denklemleri de içerir. Bu formatı sayesinde yapısal hesaplamalarınız için oldukça uygun bir düzen sunulmaktadır. Raporlarınızı doğrudan tarayıcınızdan yazdırabilir veya Microsoft Word belgesi olarak indirebilirsiniz. Tüm denklemlerin MathType nesnelerine dönüştürmesinin yanı sıra HTML, CSS ve SVG formatında kodlar da ekleyerek görselleri, tabloları ve diğer zengin içerikleri raporlarınıza ekleyebilirsiniz.

    Veri Formları

    Veri giriş formlarınızı doğrudan kaynak kodunuzdan oluşturabilirsiniz. Tek yapmanız gereken girilmesini istediğiniz değerin yerine sor işareti "?" koymak! Calcpad işin geri kalanını otomatik olarak halletmektedir.

    Calcpad'e ve gerekli tüm diğer bilgilere erişmek için buraya tıklayabilirsiniz. Bu güzel aracı geliştiren Nedelcho Ganchovski'ye destek vermek için buraya tıklayarak GitHub üzerinden destek verebilirsiniz.

    Örnek Rapor

    Aşağıda Hasan DAĞILAN tarafından hazırlanmış örnek bir rapor sayfasını görebilirsiniz. Bu güzel aracı keşfetmemizi sağladığı için kendisine teşekkür ediyoruz.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!